Afdrukken

Styling tips & trucs

Styling is belangrijk op een foto. Zowel bij een individueel portret als in een portret met meerdere mensen (groepsfoto). Het is belangrijk om een evenwicht te vinden in het type kleding, de kledingkleuren, visagie en haardracht. Wanneer deze balans niet aanwezig is, wordt een portet al snel onflatteus, of springt er een individu in de foto uit, terwijl anderen weer in de achtergrond lijken te verdwijnen. Hieronder vind je wat tips om goed voor de dag te komen bij een fotosessie.

Het belangrijkste van een goed portret, zijn de ogen. Een oogopslag kan een portret qua emotie snel veranderen. Pas dus op met teveel make-up. Een verkeerde visagie kan er voor zorgen dat je ogen juist verkeerd uitkomen. Probeer deze dan ook naturel te houden.

Kies voor zowel voor bovenkleding als voor kleding welke zich onder je middel bevindt, voor gelijkgestemde tinten welke niet te contrasterend zijn. Bijvoorbeeld geen witte broek, met een zwart overhemd, of vice versa. Kies rustige pastelachtige kleuren en geen felle kledij of kleding met drukke prints.

Wanneer het een groepsfoto betreft, is het aan te raden om met elkaar maximaal drie rustige kleuren af te spreken en daarop te variëren. Bijvoorbeeld, donkergroen, donkerblauw of bordeauxrood. Lichtere kleuren, zoals denim of lichtgroen kunnen natuurlijk ook. De reden dat veel foto's van bruiloften er uit springen, komt doordat iedereen dezelfde kleding draagt.

Pas op met bloot. Blote benen en armen leiden af van het gezicht en lijken vaak groter op de foto. De heren kunnen het beste een lange broek en een shirt of trui met lange mouwen dragen. De dames adviseer ik een jurk of rok tot net onder de knieën te dragen. Een lange broek mag natuurlijk ook. Verder kies je voor een shirt of tuniek met mouwen tot onder de elleboog of langer.

Stem schoeisel en sokken af op de kleding die je draagt, maar kies in geen geval voor wit. Deze leiden namelijk de aandacht erg af. Vergeet bij het afstemmen bij een groepsfoto ook niet om de kleuren van de schoenen mee te nemen.

Kinderen daarentegen, portretteer ik graag in naturel achtige kledij. (Gebroken) wit of andere pastelachtige kleuren. Voor hen is het niet erg als zij wat groter overkomen.

Houdt het gebruik van sieraden eenvoudig en minimalistisch om te voorkomen dat ze alle aandacht trekken.

Vorm je kapsel zoals deze past bij de kleding die je aantrekt. Een heel mooi glamourous kapsel, past niet bij een casual shoot. Wanneer je een tijdloos portret wilt hebben dien je je haar te dragen zoals je gewend bent.